Over Job van de Velde

Oplossingsgericht met oog voor de gebruiker, dat is het kenmerk wat me het beste past. Problemen en uitdagingen binnen uw ICT landschap hebben altijd meerdere oplossingen met voor- en nadelen. Aan mij als techneut om deze voor- en nadelen aan u voor te leggen en hier samen met u de juiste oplossing in te kiezen.

U merkt wel, communicatie met de gebruikers van de systemen is een van de belangrijkste zaken die mij bezig houdt. Met welke toepassingen kunnen we de gebruikers van dienst zijn, hoe zorgen we dat de IT systemen gaan werken en blijven werken zodat deze optimaal ten dienste staan van de gebruikers en dus van het bedrijf.

Na de opleiding Informatica aan de MTS en de HTS begon mijn carrière bij een internationaal georiënteerd bedrijf wat in de jaren dat ik er werkte sterk groeide. Hier werd mijn interesse voor het buitenland gewekt en dit werd versterkt bij de opvolgende werkgever waarvoor ik onder andere werkzaamheden uitvoerde in Afghanistan en in een latere periode in Mali en de Verenigde Arabische Emiraten.
Mijn laatste werkgever gaf me de positie om als IT Infrastructuur manager de verantwoordelijkheid te nemen voor systemen in 35 landen over de hele wereld en daarnaast de lokale collega’s aan te sturen.

Langzamerhand werd de kennis van specifiek Microsoft producten steeds groter en ik mag me dan ook specialist noemen op een aantal van deze vlakken. Specifiek op het gebied van communicatie en samenwerken (Exchange, Office365, Teams), werkplekbeheer (Configuration Manager, InTune) en clouddiensten (Azure) heb ik ondertussen veel ervaring opgedaan.